Hoşgeldiniz, Sefalar Getirdiniz..! |

Hoşgediniz, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Portal   Forum   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: ...:::Adım Adım WindowsXP Kurulumu:::...  (Okunma Sayısı 157 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mustafa 61

BANNED
Banned

Gelişmiş Üye
*

Rep Puanı: 21

mustafa_kayhan93@hotmail.com mustafakayhan@yahoo.com
Üyelik Bilgileri WWW E-Posta

Sonraki Level:
 30.8% ( 77 / 250 )

« : 05 Ağustos 2008, 19:59:27 »

...:::Adım Adım WindowsXP Kurulumu:::...

Kuracaginiz xp nin suan itibari ile piyasada enson sp2 oldugunudusunerek eger sp2 monte edilmis bir cd ile yaparsaniz cok verimalabileceginizi dusunuyorum.

Cd yi boot olarak actiktan sonra..
(eger hard disk bos ise formatlanmis ise ya da ilk satin alinmis iseotomatik olarak asagidaki islemler baslayacak),(eger hard disk te dahaonce kayitli bir isletim systeminiz var ise cd boot olunca karsinizadevam etmek icin herhangi bir dus a basiniz yazisi cikacak)

XPSystem imizi ve driverlerimizi tariyor. bu islem bitmemesi demek yadadonmasi demek donanimda bir sorunumuz var demektir genelde ram uygundegilse bu islem sona ermez.
[/FONT]

burdaki resimde enter a basip geciyoruz.
[/SIZE]

burdaki resimde F8 e basip sartlari kabul ettigimizi belirtiyoruz
[/SIZE]

enter a basiyoruz
[/SIZE]

burdakiresimde bazan eger hard disk iniz C:\ D:\ diye 2 parcaya yada 3 5 herneparcaya ayrili ise okadar hepsi gorukecek ve hangisine kurmamizgerektigini secmemizi isteyecek eger D:\ ye kurmak istiyorsak klavyeyon tusu ile D:\ nin uzerine gelip enter a basiyoruz. c:\ ise c:\ yisecip enter.
[/SIZE]

burdakiresimde ntfs mi fat32 mi hizli format mi normal format mi atmamizgerektigini soruluyor. ben genelde ntfs ve hizli yi seciyorum tercihsize kalmis. en altta systeminizi ntfs e cevirebileceginizi gosterensik ve mevcut system imi tut secenegi (hangi system oldugunubilmeyebilirsiniz hard disk in o sebeble o secenek orda) secip enter ebasiyoruz.

suan format atiyor ve system dosyalarini yuklemeye hazir hale getirmeye hazirliyor.
[/SIZE]

xp miz yukleniyor.
kimseninpek bilmedigi bir sirri veriyim size burda shift+10 tusuna basarak cmdye ulasabilirsiniz task icin cmd de taskmgr yazmaniz yeterli.

burda dil secenekleri. xp niz zaten size uygun olan en iyi ayarlari yapacagi icin direk ileri (next) deyip gecin burayi.
[/SIZE]

burda bilgisayariniza isim vermenizi istiyor .

burda gecerli xp anahtarimizi giriyoruz.

burdabilgisayariniza isim vermenizi istiyor eger ag bilgisayari isenizagdakilerden farkli bir isim vermeye ozen gosterin. isterseniz aynianda administrator e de sifre koyabilirsiniz.

saat yani yerel tarih ve saat ayarlariniz var, kendinize uygun olan yeri secin.

kurulum devam ediyor

internetayarlari eger kendiniz ip yazacaksaniz alttaki costum u secin yoksaustteki otomatik secenek zaten varolan en iyi secenegi yapacak size.bir not eger ethernet kartinizi tanimadiysa xp bu pencere gelmez. modempenceresi gelir oraya sehir kodunuzu yazip enter a basip gecersinizdiger bilgileri doldurmaniza gerek yok

burasiag bilgileri eger internet cafenize ya da evinizde bikac bilgisayar veya sirket bilgisayari vs.. icin kuracaksaniz butun calisma guruplarinaayni ismi verin. ben evdeki ve isyerimdeki bilgisayarlara ayni gurupismini veriyorum boylece birbirleri arasindaki iletisim daha kolay vecabuk oluyor. isim verip ileri ye basiyoruz.

xp kurulumu nerdeyse bitti bitecek az kaldi.

kurulum bitti simdi bilgisayar ilk acilim icin kendini hazirliyor, bazan burasinin gecmesi uzun surebilir.

ekranayarini xp otomatik ayarlamis tamam deyip geciyoruz. guzel bir olay iburda da goruyoruz xp ekran karti driverini tanimasa bile 16 bit 32 bitde kullanma imkani taniyor size.

xpye hosgeldiniz vs.. yazilari ileri deyip geciyoruz. diger bir asamadaxp ye kayit olmak istiyormusunuz ya da xp yi aktif etmek istiyormusunuzsecenekleri falan gelebilir cd nizin durumuna gore.
evett kurulum bitti ben kendine user olusturma. hangisiyle acmam gerektigini soran menu.

ilkacilis ekran im. eger xp tur u atmak istiyorsaniz sag alt kosedeki icona basin ve sesli olarak neler yapabileceginizi turlayin.

alıntıdır...
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: ...:::Adım Adım WindowsXP Kurulumu:::...
« Posted on: 08 Ocak 2009, 17:41:26 »

uyari
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olrak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: ...:::Adım Adım WindowsXP Kurulumu:::... oyunları, ...:::Adım Adım WindowsXP Kurulumu:::... programı, ...:::Adım Adım WindowsXP Kurulumu:::... oyunu indir, ...:::Adım Adım WindowsXP Kurulumu:::... program yükle, ...:::Adım Adım WindowsXP Kurulumu:::... download, ...:::Adım Adım WindowsXP Kurulumu:::... hikayeleri, ...:::Adım Adım WindowsXP Kurulumu:::... resimleri, ...:::Adım Adım WindowsXP Kurulumu:::... haber, ...:::Adım Adım WindowsXP Kurulumu:::... yükle, ...:::Adım Adım WindowsXP Kurulumu:::... videosu, ...:::Adım Adım WindowsXP Kurulumu:::... msn eklentisi, şarkı sözleri
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

|Site Map | Arşiv | Arşiv-2 | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss|Google Tagged|